Maak kennis Met onze dinerkaart
In onze keuken bereiden onze chefs de lekkerste verse gerechten.
U bent van harte welkom bij restaurant Rosa’s in Sittard.
Dinerkaart
Voorgerechten
Sopa de pescado
vissoep, huisgemaakte bouillon van zeeduivel en diverse vissoorten
Ensalada caprese
tomaat en mozzarella
Pinchos de pescado
spiezen van gemarineerde victoriabaars met crème fraîche
Camarones de ajo y tomate
Garnalen en tomaten gebakken in knoflookolie
Arepa de Barbacoa
Krokant gebakken broodje van mais gevuld met slow cook rundvlees
Arepa Nopal
Krokant gebakken broodje van mais gevuld met paprika en tomaat
Arepa con Oveja
Krokant gebakken broodje van mais gevuld met schapenkaas en pecannoten
Quesadilla Tapa de Tomate
tarwe tortilla gevuld met zongedroogde tomaat en kaas
met serrano ham + € 2,–
Quesadilla Ratatouille
tarwe tortilla gevuld met ratatouille en komkommer met coppa di parma + € 1,50
Voorgerechten om te mixen
Kies 2 gerechten
wordt geserveerd met brood en sauzen
Aros de cebolla fritos
krokant en kruidig gefrituurde uienringen
Coliflor frita
gemarineerde bloemkoolroosjes gepaneerd en gefrituurd
Alcachofa
artisjokharten geserveerd in tomatensaus
Piemento a la parrilla
gegrilde paprika met zongedroogde tomaat
Croqueta frita
gefrituurde jalapeño en roomkaas in krokant laagje
Pinchos de cerdo
spiesjes van varkenshaas
Chorizo
een stevige worst met fijne structuur van varken/rund in tomatensaus
Calamares
gefrituurde inktvisringen
Mejillones
Mosselen in tomatensaus
Pescado frito
gefrituurde gepaneerde vis
Voorgerechten om te delen
Entrada de Verduras (plantaardig)
–aros de cebolla fritos, krokant en kruidig gefrituurde uienringen
–coliflor frita, gemarineerde bloemkoolroosjes gepaneerd en gefrituurd
–empenadas de verduras, gefrituurd maïsdeeg met een vulling van zoete aardappel, pompoen en paprika
–alcachofa, artisjokharten geserveerd in tomatensaus
–piemento a la parrilla, gegrilde paprika met zongedroogde tomaat
Entrada Mix
–aros de cebolla fritos, krokant en kruidig gefrituurde uienringen
–calamares, gefrituurde inktvisringen met ingelegde rode ui
–pinchos carne, gegrilde vleesspies
–croqueta frita, gefrituurde jalapeño en roomkaas in krokant laagje
–chorizo, een stevige worst met fijne structuur van varken/rund in tomatensaus
Entrada Pescado
–calamares, gefrituurde inktvisringen met limoencrème en
ingelegde rode ui
–camarones con ajo, garnalen gebakken in knoflookolie
–pescado frito, gefrituurde gepaneerde vis
–mejillones, mosselen in tomatensaus
Entrada Carne
–chorizo, een stevige worst met fijne structuur van varken/rund met paprikasalsa
–medallones de cerdo, varkensmedaillons omwikkeld met pancetta
–pinchos de cerdo, spiesjes van varkenshaas
–empenadas de carne, gefrituurd maïsdeeg met een vulling van gekruid rundergehakt en crème fraîche
Salades
Ensalada con Camarones
garnalen en inktvisringen op een salade van little gem, frisse en rucola met mandarijn-limoen dressing
Ensalada con Pollo
kipfilet en mango op een salade van little gem, frisee en rucola met mandarijn-limoen dressing
Our top pick
Ensalada con Verduras
salade met verschillende groenten (verschillende soorten sla, courgette, paksoi, maïs en zongedroogde tomaten) met honing-mosterd dressing
Hoofdgerechten
Visgerechten
Acqua pazza di Dorada
doradefilets in een saus van cherrytomaat met basilicum en kappertjes
Our top pick
Pez lobo con almejas
zeewolf met venusschelpen, gesauteerd in knoflook-limoen saus
Bacalao en salsa verde con Almejas
kabeljauw gepocheerd in knoflookolie met venusschelpen, erwten en asperges
Moqueca
Trio uit de zee in een braziliaanse saus van kokos en tomaten met brood
Diablo de mar
Zeeduivel omwikkeld in serranoham met kreeftensaus en brood
Pasta’s
Linguine de Mariscos
pasta met inktvis tentakels en zeevruchten in een saus van langoustines
Linguine con Calabaza
pasta met pompoen, spinazie en pijnboompit
Linguine con Hongos
pasta met bospaddenstoelen, vlees en room (plantaardig verkrijgbaar)
Penne con alcachofa
pasta met artisjokken, tomaten en olijven
Penne con Ragù al Cinghiale
Pasta met ragout van wild zwijn
Vegetarisch/vegan
Verduras Mixtas
Groenten in bananenblad met een saus van gele paprika en mango
Frittata di verduras
groenten frittata met sausjes en salade
Our top pick
Panzanella
croutons, courgette, bospaddenstoelen, spinazie en paprika met een dressing van passata
(ook mogelijk met mozzarella en parmezaan + € 1,50)
Vleesgerechten
Duo Costillas Cortas de Vaca
Runder shortrib en varkens sparerib met donkere surinaamse tomatensaus en geserveerd met rijst
Our top pick
Pierna de puerco
Malse beenhammetjes en paprika’s met brood en krieltjes
Lomo de Res
gestoofde runderlende in een kruidige verwarmde saus
Steaks BBQstyle
PINCHO PICANHA
Braziliaanse gegrilde spies van picanha met plakjes pancetta
SOLOMILLO
dry aged runder entrecote met een rijke smaak en malse structuur
ABANICO CERDO IBERICO
malse rib steak van het iberico varken
BISTEC
grain-fed biefstuk, malse kwaliteitssteak
TERNERO
Kalfsoester, mals stuk vlees van de kalfshaas
Fajitas
VANAF 2 PERSONEN
Een gietijzeren pannetje met een van de onderstaande mogelijkheden, geserveerd met diverse sauzen, bijgerechten en tortilla’s:
Our top pick
Pollo a la parilla
gegrilde en gekruide kipfilet
Barbacoa
gestoofd rundvlees
Al pastor
gestoofd varkensprocureur
Pollo Pibil
pulled chicken
Camarones con Ajo
200 GR garnalen in knoflookolie
Perca
250 GR snoekbaars strips krokant gebakken
Verduras coloridas
courgette, baby paksoi, maïs en zongedroogde tomaten
Verduras Verde
broccoli, asperge, venkel, sperziebonen en amandelen
Bijgerechten
Ensalada verde
Groene salade met een mandarijn-limoendressing
Pan de masamadre
desem brood met limoen créme
Pan al ajo
knoflookbrood
Patatas fritas
frietjes
Arroz
Witte rijst
Verduras calientes
Warme seizoens groenten
pasta aglio e olio (2 personen)
spaghetti met knoflook, cherrytomaten en parmezaanse kaas
Appelmoes, limoen créme of chipotle mayonnaise
Mayonnaise, curry of ketchup
Desserts
Our top pick
Pastel de Pina
Puerto Ricaanse ananas cake met witte chocoladesaus en kokos vanille-ijs
Cupé de helado
ijscoupe met kokos vanille ijs, mango sorbet, mango passievrucht saus
Tres chocolates
Chocolade trio van chocolademousse, chocolade-ijs en chocoladetaart
Muerte por chocolate
Chocolade om voor te sterven, voor 2 personen
Tiramisu della mamma
biscuit, likeur, koffie, mascarpone en cacao met chocolade ijs
Cupé de chocolates
chocolade coupe met wit en bruin chocolade ijs, witte en bruine chocolade saus en cookie crumble
Onze Food Philosophy
Wij geloven dat elk gerecht begint bij waardige ingrediënten, vandaar dat wij met liefde zelf de zaadjes in onze kas planten.
We houden rekening met verschillende dieetbeperkingen en bieden vegetarische en veganistische opties. Neem bij allergieën en specifieke wensen ten minste 24 uur voorafgaand aan uw boeking contact met ons op en we zullen ons best doen om aan uw verzoek te voldoen.
of bel +31 (0) 46 458 1331