Restaurant_Rosa's_cavolo_nero_closeup

Maak kennis Met onze dinerkaart

In onze keuken bereiden onze chefs de lekkerste verse gerechten.

U bent van harte welkom bij restaurant Rosa’s in Sittard.

Dinerkaart


Voorgerecht of tussengerecht

Sopa de Remolacha

7.45

Bietensoep met geitenkaas en noten, geserveerd met brood

Sopa de Hongos

7.50

Paddenstoelensoep met oesterzwammen en brood

Arepa de Barbacoa

7.95

Krokant gebakken tortilla van mais gevuld met slow cook rundvlees

Lomo de Ternero

10.95

Gestoofde kalfslende in een kruidige marinade, geserveerd met brood

Albondigas

10.95

Huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd met brood

Medallones de cerdo

9.45

Varkensmedaillons omwikkeld met pancetta, geserveerd met
criolla salsa

La seta de chimichurri

8.95

Champignons gebakken in kruidenolie met brood

Alcachofa

 7.95

Artisjokharten geserveerd in tomatensaus

Camarones de ajo y tomate

12.95

Garnalen en tomaten gebakken in knoflookolie

Calamares

8.95

Gefrituurde inktvisringen met een huisgemaakte citroencrème en ingelegde rode ui

Pez Espada con Almejas

12.95

Zwaardvis met venusschelpen in een olie van knoflook en peterselie

Quesadilla Mahon

9.95

Tarwe tortilla gevuld met mahon, serranoham en zongedroogde tomaten

Quesadilla Manchego

9.95

Tarwe tortilla gevuld met schapenkaas, pancetta en abrikozencompote

Quesadilla Calabacin

9.95

arwe tortilla gevuld met plantaardige kaas, komkommer en abrikozencompote

Arepa Nopal

7.95

Krokant gebakken broodje van mais gevuld met tres colores paprika en tomaat

Arepa con Oveja

7.95

Krokant gebakken broodje van mais gevuld met schapenkaas en pecannoten

Calabaza

7.95

Gekarameliseerde pompoen met pompoenpitten en geitenkaas

Pescado con leche de tigre

10.95

Op de huid gebakken makreelfilet met peruaanse saus van citrusvruchten

Mejillones

10.95

Mosselen in tomatensaus


Voorgerechten om te delen

Entrada de Verduras

19.95 | 28,95

cebollas frita, gefrituurde uienringen
coliflor frita, gemarineerde bloemkoolroosjes gepaneerd en gefrituurd
empenadas de verduras, gefrituurd maïsdeeg met een vulling van zoete aardappel, pompoen en paprika
alcachofa, artisjokharten geserveerd in tomatensaus

Entrada Mix

19.95 | 28,95

aros de cebolla fritos, uienringen
camarones con ajo, garnalen gebakken in knoflookolie
pinchos carne, gegrilde vleesspies geserveerd met crème fraîche
croquetta frita, gefrituurde jalapeño gevuld met roomkaas in een krokant laagje

Entrada Pescado

29.95

calamares, gefrituurde inktvisringen met limoencrème en 
ingelegde rode ui
camarones con ajo, garnalen gebakken in knoflookolie
pescado frito, gefrituurde gepaneerde vis
mejillones de ajo, gebakken mosselen in knoflookolie

Entrada Carne

29.95

chorizo, een stevige worst met fijne structuur van varken/rund met paprikasalsa
medallones de cerdo, varkensmedaillons omwikkeld met pancetta
pinchos carne, gegrilde vleesspies geserveerd met crème fraîche
empenadas de carne, gefrituurd maïsdeeg met een vulling van gekruid rundergehakt en crème fraîche


Hoofdgerechten

Visgerechten


Moqueca

21.75

Trio uit de zee in een braziliaanse saus van kokos en tomaten met brood

Diablo de mar

22.50

Zeeduivel omwikkeld in serranoham met kreeftensaus en brood

Our top pick

Pez lobo con almejas

21.95

zeewolf met venusschelpen en een citrus wijnsaus

Pescado rojo a la Veracruzana

19.95

Red snapper in een saus van tomaten, kappertjes en olijven 
geserveerd met rijst


Vegetarisch/vegan

Verduras Mixtas

17.45

Groenten in bananenblad met een saus van gele paprika geserveerd met rijst

Setas y Hongos

17.95

Een stoof van verschillende soorten paddenstoelen, geserveerd met brood

Ensalada de verduras

13.95

Salade met onder andere broccoliroosjes en een mandarijn-limoendressing met brood


Vleesgerechten

Ossobuca Guisada

18.00

Kalfsossobuco in een saus van tomaten en paprika’s, geserveerd met rijst

Duo Costillas Cortas de Vaca

20.95

Runder shortrib en varkens sparerib met donkere surinaamse tomatensaus en geserveerd met rijst

Churrasco

22.95

braziliaanse gegrilde spies van picanha, plakjes pancetta, serranoham en krieltjes

Pierna de puerco

20.95

Malse beenhammetjes en paprika’s met brood en krieltjes


Steaks

FALDA DE RES

19.65

Gemarmerd bavette met een diepe smaak

SOLOMILLO

21.95

Huis gemarineerde BBQ steak

COSTILLAR

21.45

Ribeye, mooi gemarmerde malse steak uit zuid amerika

Our top pick

PICANHA

160gr €19,65 / 200gr €23,60

Gegrilde dry aged rundvlees steak met een zeer sterke vlees smaak en een malse structuur

ENTRECOTE

24.00

21 dagen gerijpt premium gemarmerd rundvlees


Fajitas

VANAF 2 PERSONEN

29.95 p.p.

Een gietijzeren pannetje met een van de onderstaande mogelijkheden, geserveerd met diverse sauzen, bijgerechten en tortilla’s:

Our top pick

Pollo a la parilla

200 GR gegrilde en gekruide kipfilet

Barbacoa

gestoofd rundvlees

Al pastor

gestoofd varkensprocureur

Carnitas

Carnitas, pulled pork

Pollo Pibil

pulled chicken

Camarones con Ajo

200 GR garnalen in knoflookolie

Perca

250 GR snoekbaars strips krokant gebakken

Hongo ostra Rey

Koningsoesterzwam met paprika en uien

Verduras Verde

groene groenten met koningsoesterzwam en amandelen


Bijgerechten

Ensalada verde

3.50

Groene salade met een mandarijn-limoendressing

Patatas asadas

3.50

Gebakken en gezouten krieltjes

Arroz

3.00

Witte rijst

Verduras calientes

4.00

Warme seizoens groenten

Cogollos con crema

4.00

little gem sla met limoen creme


Desserts

Our top pick

Sopa de Cerezas

7.95

Kersensoep met witte chocolade ijs en merengue (ook plantaardig te verkrijgen)

Pastel de Pina

7.95

Puerto Ricaanse ananas cake met witte chocoladesaus en kokos vanille-ijs

Tres chocolates

9.45

Chocolade trio van chocolademousse, chocolade-ijs en chocoladetaart

Muerte por chocolate

17.95

Chocolade om voor te sterven, voor 2 personen

Flan con meloncoton

7.95

Crème brulee met ijs

Onze Food Philosophy

Wij geloven dat elk gerecht begint bij waardige ingrediënten, vandaar dat wij met liefde zelf de zaadjes in onze kas planten.

We houden rekening met verschillende dieetbeperkingen en bieden vegetarische en veganistische opties. Neem bij allergieën en specifieke wensen ten minste 24 uur voorafgaand aan uw boeking contact met ons op en we zullen ons best doen om aan uw verzoek te voldoen.

of bel +31 (0) 46 458 1331