Restaurant_Rosa's_cavolo_nero_closeup

Maak kennis Met onze dinerkaart

In onze keuken bereiden onze chefs de lekkerste verse gerechten.

U bent van harte welkom bij restaurant Rosa’s in Sittard.

Dinerkaart


Voorgerechten

Sopa de pescado

11.95

vissoep, huisgemaakte bouillon van zeeduivel en diverse vissoorten

Ensalada caprese

6.95

tomaat en mozzarella

Pinchos de pescado

8.95

spiezen van gemarineerde victoriabaars met crème fraîche

Camarones de ajo y tomate

12.95

Garnalen en tomaten gebakken in knoflookolie

Arepa de Barbacoa

8.95

Krokant gebakken broodje van mais gevuld met slow cook rundvlees

Arepa Nopal

8.95

Krokant gebakken broodje van mais gevuld met paprika en tomaat

Arepa con Oveja

8.95

Krokant gebakken broodje van mais gevuld met schapenkaas en pecannoten

Quesadilla Tapa de Tomate

9.95

Blad tarwe tortilla gevuld met zongedroogde tomaat en kaas
met serrano ham + € 2,–

Quesadilla Ratatouille

9.95

tarwe tortilla gevuld met ratatouille en komkommer met coppa di parma + € 1,50

Voorgerechten om te mixen

Kies 2 gerechten

10.00

wordt geserveerd met brood en sauzen

Aros de cebolla fritos

krokant en kruidig gefrituurde uienringen

Coliflor frita

gemarineerde bloemkoolroosjes gepaneerd en gefrituurd

Alcachofa

artisjokharten geserveerd in tomatensaus

Piemento a la parrilla

gegrilde paprika met zongedroogde tomaat

Croqueta frita

gefrituurde jalapeño en roomkaas in krokant laagje

Pinchos de cerdo

spiesjes van varkenshaas

Chorizo

een stevige worst met fijne structuur van varken/rund in tomatensaus

Calamares

gefrituurde inktvisringen

Mejillones

Mosselen in tomatensaus

Pescado frito

gefrituurde gepaneerde vis


Voorgerechten om te delen

Entrada de Verduras (plantaardig)

21.95 | 29,95

aros de cebolla fritos, krokant en kruidig gefrituurde uienringen
coliflor frita, gemarineerde bloemkoolroosjes gepaneerd en gefrituurd
empenadas de verduras, gefrituurd maïsdeeg met een vulling van zoete aardappel, pompoen en paprika
alcachofa, artisjokharten geserveerd in tomatensaus
piemento a la parrilla, gegrilde paprika met zongedroogde tomaat

Entrada Mix

21.95 | 29,95

aros de cebolla fritos, krokant en kruidig gefrituurde uienringen
calamares, gefrituurde inktvisringen met ingelegde rode ui
pinchos carne, gegrilde vleesspies
croqueta frita, gefrituurde jalapeño en roomkaas in krokant laagje
chorizo, een stevige worst met fijne structuur van varken/rund in tomatensaus

Entrada Pescado

29.95

calamares, gefrituurde inktvisringen met limoencrème en 
ingelegde rode ui
camarones con ajo, garnalen gebakken in knoflookolie
pescado frito, gefrituurde gepaneerde vis
mejillones, mosselen in tomatensaus

Entrada Carne

29.95

chorizo, een stevige worst met fijne structuur van varken/rund met paprikasalsa
medallones de cerdo, varkensmedaillons omwikkeld met pancetta
pinchos de  cerdo, spiesjes van varkenshaas
empenadas de carne, gefrituurd maïsdeeg met een vulling van gekruid rundergehakt en crème fraîche

Salades

Ensalada con Camarones

19.95

garnalen en inktvisringen op een salade van little gem, frisse en rucola met mandarijn-limoen dressing

Ensalada con Pollo

17.95

kipfilet en mango op een salade van little gem, frisee en rucola met mandarijn-limoen dressing

Our top pick

Ensalada con Verduras

16.95

salade met verschillende groenten (verschillende soorten sla, courgette, paksoi, maïs en zongedroogde tomaten) met honing-mosterd dressing Blad


Hoofdgerechten

Visgerechten

Acqua pazza di Dorada

22.95

doradefilets in een saus van cherrytomaat met basilicum en kappertjes

Our top pick

Pez lobo con almejas

22.95

zeewolf met venusschelpen, gesauteerd in knoflook-limoen saus

Bacalao en salsa verde con Almejas

23.95

kabeljauw gepocheerd in knoflookolie met venusschelpen, erwten en asperges

Moqueca

23.95

Trio uit de zee in een braziliaanse saus van kokos en tomaten met brood

Diablo de mar

24.95

Zeeduivel omwikkeld in serranoham met kreeftensaus en brood

Pasta’s

Linguine de Mariscos

26.95

pasta met inktvis tentakels en zeevruchten in een saus van langoustines

Linguine con Calabaza Blad

18.95

pasta met pompoen, spinazie en pijnboompit

Linguine con Hongos

21.95

pasta met bospaddenstoelen, vlees en room (plantaardig verkrijgbaar)

Penne con alcachofa Blad

18.95

pasta met artisjokken, tomaten en olijven

Penne con Ragù al Cinghiale

23.95

Pasta met ragout van wild zwijn


Vegetarisch/vegan

Verduras Mixtas Blad

17.95

Groenten in bananenblad met een saus van gele paprika en mango

Frittata di verduras

16.95

groenten frittata met sausjes en salade

Our top pick

Panzanella Blad

18.95

croutons, courgette, bospaddenstoelen, spinazie en paprika met een dressing van passata
(ook mogelijk met mozzarella en parmezaan + € 1,50)


Vleesgerechten

Duo Costillas Cortas de Vaca

23.95

Runder shortrib en varkens sparerib met donkere surinaamse tomatensaus en geserveerd met rijst

Our top pick

Pierna de puerco

21.95

Malse beenhammetjes en paprika’s met brood en krieltjes

Lomo de Res

23.95

gestoofde runderlende in een kruidige verwarmde saus


Steaks BBQstyle

PINCHO PICANHA

22.95

Braziliaanse gegrilde spies van picanha met plakjes pancetta

SOLOMILLO

34.95

dry aged runder entrecote met een rijke smaak en malse structuur

ABANICO CERDO IBERICO

23.95

malse rib steak van het iberico varken

BISTEC

29.95

grain-fed biefstuk, malse kwaliteitssteak

TERNERO

23.95

Kalfsoester, mals stuk vlees van de kalfshaas


Fajitas

VANAF 2 PERSONEN

29.95 p.p.

Een gietijzeren pannetje met een van de onderstaande mogelijkheden, geserveerd met diverse sauzen, bijgerechten en tortilla’s:

Our top pick

Pollo a la parilla

gegrilde en gekruide kipfilet

Barbacoa

gestoofd rundvlees

Al pastor

gestoofd varkensprocureur

Pollo Pibil

pulled chicken

Camarones con Ajo

200 GR garnalen in knoflookolie

Perca

250 GR snoekbaars strips krokant gebakken

Verduras coloridas

courgette, baby paksoi, maïs en zongedroogde tomaten

Verduras Verde

broccoli, asperge, venkel, sperziebonen en amandelen


Bijgerechten

Ensalada verde

3.50

Groene salade met een mandarijn-limoendressing

Pan de masamadre

4.00

desem brood met limoen créme

Pan al ajo

3.50

knoflookbrood

Patatas fritas

3.50

frietjes

Arroz

3.00

Witte rijst

Verduras calientes

4.50

Warme seizoens groenten

pasta aglio e olio (2 personen)

9.00

spaghetti met knoflook, cherrytomaten en parmezaanse kaas

Appelmoes, limoen créme of chipotle mayonnaise

1.00

Mayonnaise, curry of ketchup

0.75


Desserts

Our top pick

Pastel de Pina

8.45

Puerto Ricaanse ananas cake met witte chocoladesaus en kokos vanille-ijs

Cupé de helado

8.95

ijscoupe met kokos vanille ijs, mango sorbet, mango passievrucht saus Blad

Tres chocolates

9.95

Chocolade trio van chocolademousse, chocolade-ijs en chocoladetaart

Muerte por chocolate

19.95

Chocolade om voor te sterven, voor 2 personen

Tiramisu della mamma

9.95

biscuit, likeur, koffie, mascarpone en cacao met chocolade ijs

Cupé de chocolates

8.95

chocolade coupe met wit en bruin chocolade ijs, witte en bruine chocolade saus en cookie crumble

Onze Food Philosophy

Wij geloven dat elk gerecht begint bij waardige ingrediënten, vandaar dat wij met liefde zelf de zaadjes in onze kas planten.

We houden rekening met verschillende dieetbeperkingen en bieden vegetarische en veganistische opties. Neem bij allergieën en specifieke wensen ten minste 24 uur voorafgaand aan uw boeking contact met ons op en we zullen ons best doen om aan uw verzoek te voldoen.

of bel +31 (0) 46 458 1331