Rosa's Background Orange

Maak opnieuw Kennis met ons

Ontdek Rosa’s

Rosa’s is een restaurant, bar, en nog altijd de locatie van het legendarische poppodium Ernesto’s op het mooie marktplein van Sittard. Ontdek Rosa’s!

Rosa’s, liefde voor lekker eten

Rosa’s is ontstaan uit Ernesto’s Cantina Mexicana, geboren enkel uit liefde voor lekker eten. Wij willen jullie verwennen met een nieuwe kaart. Een fusion kaart met een Zuid- Amerikaanse basis maar een werelds karakter.

Met verse biologische producten, zo veel mogelijk uit eigen streek; sterker nog, onze liefde voor lekker eten begint bij zelf zaadjes planten in eigen kas. Hierdoor zal de kaart met de seizoenen mee veranderen. 

Ook introduceren we onze lunch-kaart, met gerechten die U ‘s avonds niet bij Rosa’s bestellen kan. We hebben afscheid genomen van onze oude “tapas stijl” om jullie te kunnen verwarmen met een appetijtelijk en volwassen kaart. Naast onze zalige gerechten zullen wij een mooi assortiment van wijnen, speciaal biertjes, cocktails en tequila’s aanbieden. 

Dit alles in een ontspannen, ietwat luxere ambience met net dat beetje meer cachet, waar alleen de gast telt.

Ontdek de naam Rosa’s

We hebben niet zomaar voor de naam Rosa’s gekozen. Rosa van Lima, ook wel Santa Rosa, (Lima, 20 april 1586 – 30 augustus 1617) is een Peruaanse heilige. Zij werd als eerste Latijns-Amerikaanse vrouw heilig verklaard. Rosa zou in 1668 – het jaar van haar zaligverklaring – Sittard van de zwarte pest hebben bevrijd en is sinds 1669 de beschermheilige van de stad. Daar zijn ook een kapel en een processie op de laatste zondag van augustus en een kermis in het zelfde weekend, tegenwoordig inclusief festival, naar haar genoemd. Omdat onze kaart een Zuid-Amerikaanse basis heeft, en we in het mooie Sittard gelegen zijn, was het voor ons dus een hele logische keuze om voor de naam Rosa’s te gaan.

Restaurant_Rosa's_kas_plantje

“sterker nog, onze liefde voor lekker eten begint bij zelf zaadjes planten in eigen kas.”

Ontdek Rosa’s Team

“Wij bij Rosa’s zijn een klein en divers team. De harde kern zet zich al jaren in voor Ernesto’s. Iedereen draagt met passie zijn steentje bij aan de gastvrijheid, de producten en de herinneringen die gemaakt worden binnen onze deuren.” – Loïs

Restaurant Rosa's_mangodessert_munt_smal_Sittard